Site Logotype

Microneedling

Microneedling is een beproefde techniek die de huid verjongt en rimpels vermindert. Daarnaast verbetert de algehele porie structuur en is de microneedling behandeling zeer geschikt om pigmentvlekjes te egaliseren en littekens te verminderen.

De behandeling:

Bij de microneedling behandeling maken we gebruik van minuscuul dunne naaldjes, waarmee we vibrerend kleine kanaaltjes in uw huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om de wondgenezing en celdeling te stimuleren. Hierdoor wordt het bindweefsel geprikkeld en worden collageen en elastine aangemaakt, die zorgen voor een stevigere en gladdere huid.

De diepte van de naaldjes is te variëren waardoor zowel oppervlakkige als diepe huidlagen bereikt kunnen worden. We stemmen de diepte van deze naaldjes volledig af op uw specifieke huidprobleem. De microkanaaltjes veroorzaken selectieve schade in de huid, waardoor deze wordt gestimuleerd om de oppervlakkige en diepe huidlagen te herstellen en verbeteren. Ook zorgen deze  microkanaaltjes ervoor dat werkstoffen in cosmetische- en verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen. Tijdens de microneedling behandeling gebruiken we daarom ook speciale producten die werkstoffen bevatten, die uw specifieke huidprobleem meteen effectief aanpakken.

De huidreactie na de behandeling is afhankelijk van uw huid en de diepte van de microneedling behandeling. Uw huid kan wat rood en gezwollen zijn. Dit is volkomen normaal. U zult zien dat de roodheid en eventuele zwelling zeer snel weer wegtrekt.

Voor wie is microneedling:

  • Acne
  • Rosacea
  • Huidveroudering
  • Behandeling van littekens
  • Striae
  • Pigmentvlekken
  • Verbetering van de huidkwaliteit

Microneedling is ook in kuur behandeling te boeken.

Voor collageen aanmaak (ook bij atrofisch litteken en striae) raden wij een kuur aan van 4 – 6 behandelingen, met een interval van 28 dagen. Om het resultaat na de kuur te behouden, kan er 3 á 4 x per jaar een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.

Bij verheven littekens raden wij een kuur aan van minimaal 4 – 6 behandelingen met een interval van 14 dagen. Het aantal behandelingen verschilt per persoon en de grootte van het litteken.

Belangrijk is dat u na de behandeling de verzorging thuis voort zet met de juiste producten, deze kunt u aanschaffen bij Face Time Beek!