Site Logotype

Kinderen & essentiele oliën

Kunnen essentiële oliën ook bij kinderen gebruikt worden? Bijna alle oliën zijn veilig te gebruiken bij kinderen. Het enige waar je op moet letten is de verdunning van de oliën

Baby’s

Laat je baby rustig kennis maken met de oliën. Er zijn een aantal oliën zeer geschikt voor eerste gebruik, denk hierbij aan Lavender, of Gentle baby. Verdun bij baby’s en kinderen de oliën altijd goed met een goede draagolie. Wil je de aroma door het babykamertje laten gaan met de diffuser, bouw dit met de druppels heel goed op. Masseren onder de voetzooltjes van de kinderen is ook een hele fijne en goede manier.

Young Living heeft een baby-lijn: de Seedlings collectie. Deze producten zijn puur natuur en bevatten geen schadelijk stoffen.

Het belangrijkste wanneer je oliën inzet bij kinderen (en jezelf): volg je eigen gevoel. Je gevoel heeft het vaak goed. Hou het goed in de gaten. Bij twijfel raadpleeg een arts.

Kinderen

Kunnen essentiële oliën ook bij kinderen gebruikt worden?

Bijna alle oliën zijn veilig te gebruiken bij kinderen. Het enige waar je op moet letten is de verdunning van de oliën, zo gebruik je iets meer draagolie dan bij een volwassenen. Raadpleeg onderstaande hoeveelheden:

Zwangerschap

Over het algemeen kun je de meeste oliën gewoon gebruiken tijdens je zwangerschap. Sterker nog: er zijn oliën die je goed kunnen ondersteunen als zwangere vrouw.

Een klein aantal oliën moet je tijdens je zwangerschap iets voorzichtiger mee om moet gaan en niet te veel moet gebruiken. Dit zijn Hyssop, Wintergreen, Juniper, Idaho Tansy, Juniper & Fennel. Van Peppermint zeggen ze dat het kindje kan draaien, dus, tenzij je dit wilt, wordt deze olie afgeraden in het derde trimester.