De meest gestelde vragen over Permanente Make-up Eyeliner

De meest gestelde vragen over Permanente Make-Up Eyeliner

Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen, eyeliner en de liplijn.Is het pijnlijk?
Over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren, al is het niet geheel gevoelloos. De meesten mensen vinden het een speldenprikkend gevoel. De huid zal van te voren verdoofd worden waardoor het eerder voelt als een jeukend gevoel ( door de trilling van de naald).Voor wie is permanente make-up geschikt?

Als u weinig tijd heeft om u zelf op te maken is permanente make-up een uitkomst. De permanente make-up Eyeliner zorgt ervoor dat u er zonder verdere make-up toch uitziet alsof u make-up op heeft. Dit heeft vele voordelen bij bijv. zwemmen, in de zon en als u allergisch bentvoor make-up?
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Deze vraag is moeilijk te beantwoorden en heeft er ook mee te maken hoe u met uw permanente make-up eyeliner om gaat. Permanente make-up kan 2 tot 6 jaar blijven zitten mits u het goed verzorgd. Als u veel in de zon komt zal het pigment eerder oplichten. Wij raden u wel aan om jaarlijks een touch up behandeling te ondergaan, hierbij zullen we de eyeliner weer even bijwerken, en zal de kleur weer versterkt worden. Dan heeft u maar 1 behandeling nodig, voor een gereduceerd tarief. Maar wanneer u wacht tot het helemaal vervaagd is, is een geheel nieuwe behandeling noodzakelijk.Hoe wordt permanente make-up eyeliner aangebracht?
Het wordt ingebracht met heel dunne naaldjes. Met elke naald zijn er veel verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende effecten. Zo zijn er naalden waarmee je een scherpe lijn kunt tekenen of naalden waarmee je kunt uitschaduwen of heel natuurlijke haartjes kunt tekenen.Hoeveel behandelingen zijn er nodig, en hoeveel tijd moet er tussen de eerste en tweede behandeling zitten?
Komt u voor een eyeliner behandeling, dan zitten er twee behandelingen in de prijs. Dit omdat er twee behandelingen nodig zijn de eyeliner perfect te krijgen. Je ziet na de eerste behandeling pas na genezing of er pigment heeft los gelaten of dat de ijn wellicht wat dikker mag.Het beste is om de 2e behandeling na 5-6 weken te plannen. Uit onderzoek is gebleken dat de huid van binnenuit na drie tot 4 weken hersteld is. Dan zijn alle cellen weer hersteld.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?
Bij een tatoeage wordt de naald in de diepere huidlagen ingebracht en hierdoor vervaagt de inkt niet. Maar bij permanente make-up voorkomt de naald dat het pigment te diep in de huid gaat en hierdoor vervaagt het ook in de loop der jaren.

Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?
Ongeveer vier dagen na de behandeling, ziet u dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwt zich en schilfert na drie à vier dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er nog eventueel correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht.

Waarom kost een behandeling? 

Klik hier om naar onze tarieven pagina te gaan, de vermelde kosten zijn inclusief een nabehandeling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

info@facetimebeek.nl / 0621618534