6 gewoontes waardoor je wimpers uitvallen

Een mooie oogopslag met volle en lange wimpers is de trend op dit moment en dat is duidelijk te zien bij FaceTime Beek waar de vraag naar wimperextensions of lashlifting enorm is….Een veelgestelde vraag van de klant is waarom wimpers zo snel uit te vallen of af te breken? Ze zijn ook lang niet zo mooi lang als die van je vriendin. Heb je gewoon pech en is het genetisch bepaald, of heb je misschien een paar slechte gewoonten ontwikkeld bij het gebruiken van make-up? Hieronder de zeven veelvoorkomende oorzaken waardoor wimpers uitvallen.

1.     Slapen met mascara

Het is een van de veelvoorkomende oorzaken waardoor wimpers uitvallen: slapen zonder je mascara te verwijderen. Als je te lang mascara draagt, gaat het klonteren of droogt het je wimpers uit, die hierdoor uit kunnen vallen of af kunnen breken. Altijd je wimpers reinigen voor je gaat slapen is daarom zeker aan te raden.

2.     Te enthousiast je wimpers reinigen

De wimpers reinigen voor het slapengaan is een must. Maar “handle with care”, anders trek je er zo weer een aantal wimpers uit. Gebruik echt een product om oogmake-up te verwijderen en wrijf zeker niet te hard met het wattenschijfje. Het beste is om je oog dicht te houden, een kleine hoeveelheid remover op het wattenschijfje te doen even op de wimpers te plaatsen en vervolgens zachtjes van de wimperrand tot de punt te vegen.

3.     Ogen wrijven

Net je bed uit, nog lekker slaperig en je ogen willen maar niet open. Even goed wrijven …maaaaaar….Dan neem je zo een paar wimpers mee die nog wat langer op je oogleden wilden blijven zitten. Door de wrijving trek je wimpers los,  gebruik dan een beetje lauw water.

4.     Waterproof mascara laat wimpers uitvallen

Voor je begint met je oogmake-up ritueel, is het handig even te kijken naar de mascara die je gebruikt. Waterproof mascara is schadelijker voor je wimpers dan gewone mascara (het moet tenslotte goed blijven zitten), dus als het kan is het beter om gewone mascara te gebruiken.

5.     Wimpers krullen

Prachtig, die lange gekrulde wimpers! Dat zeker, maar pas op als je een wimperkruller gebruikt. Gebruik de wimperkrultang liever niet….mocht je de kruller niet kunnen weerstaan gebruik deze dan altijd vóór je mascara op doet, anders kunnen je wimpers afbreken of je trekt ze uit als je de krultang weer loslaat. Controleer ook altijd of het rubbertje van je wimperkrultang op de plaats zit, anders knip je zo je wimpers af.

6.     Valse wimpers en extensions verwijderen

Doe dit nooit zelf…. zoveel adviezen te vinden over hoe je dit zelf kan doen door middel van olie of iets dergelijks… Echter zit de extension vast op de natuurlijke wimper en bij het zelfstandig verwijderen maak je deze wimper stuk, breek je de wimper af trek je deze uit.

Laat daarom ten alle tijde de wimperextensions verwijderen door een ervaren salon. FaceTime Beek beschikt over een speciale extension remover wat niet schadelijk is voor de natuurlijke wimper en waarbij je na 20 minuten weer verlost bent van de extensions.

Bij FaceTime Beek kunt u terecht voor een mooie oogopslag…. Wimperextensions, LashLifting (wimperlift) of verven van de wimpers…alles is mogelijk….

Heeft u vragen…. bel of mail voor meer informatie !